Sosyal Medya

Güncel

Kanadalı diplomat İslam’ı seçti

Kanada Dışişleri Bakanlığı'nda görevli diplomat Fred Jacques, Montreal Türk Kültür Merkezi’nde Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu.



Kanada’nın Montreal kentinde bir diplomat, Montreal Türk Kültür Merkezi’nde Kelime-i Åžehadet getirerek Müslüman oldu.

Montreal Türk Kültür Merkezi Ä°mam-Hatibi Hamdi Selman Çetin AA’ya yaptığı açıklamada, uzun yıllar farklı dinleri araÅŸtıran Fred Jacques’in, Müslüman olduktan sonra da Farid ismini aldığını söyledi.

Kanada DışiÅŸleri Bakanlığı diplomatı olarak, uzun yıllar Hindistan, Gine, Özbekistan, Kuveyt, FildiÅŸi Sahilleri ve birçok Afrika ülkesinde görev yapan Fred Jacques’in arayışının, 2014 yılında gerçekleÅŸtirdiÄŸi Türkiye ziyareti ile deÄŸiÅŸtiÄŸini anlatan Ä°mam Hamdi Selman Çetin, "kendisi Türklerden ve Ä°slam’dan çok etkilenmiÅŸ" dedi.

Çetin, Fred Jacques’in Müslüman oluÅŸunu şöyle anlattı:

‘’Fred Jacques, iki hafta önce telefonla aradı. Müslüman olmak istediÄŸini bir Türk arkadaşı aracılığıyla iletti. Kendisine hafta sonları merkezimizde iftar yemekleri olduÄŸunu, isterse orada merasimin yapılabileceÄŸini söyledim. 20 Haziran günü için randevulaÅŸtık. Ottawa’da yaşıyor ama ihtidayı bir Türk camiinde yapmak istediÄŸi için çıkıp Montreal’e geldi. SaÄŸlam bir katolik aileden geldiÄŸi halde pek çok dinden insanlarla temasta bulunduÄŸunu, fakat bu dinler içinde Ä°slam'ın insanın fıtratına en uygun din olduÄŸunu ve bu sebeple müslüman olmak istediÄŸini söyledi."

Jacques'in, Hinduizm, Budizm, Sihizmle gibi farklı inançlarla ilgili de çok ciddi araÅŸtırmalar yaptığını ifade eden Çetin, "AraÅŸtırmayı seven, Kur'an-ı Kerim'i bir kaç kere baÅŸtan sona incelemiÅŸ, dinimiz Ä°slam ile alakalı yüzlerce makale okumuÅŸ.’’ diye konuÅŸtu.

-Annesi çok şaşırmış

Fred Jaques’in kendisine, dünyada terör ile Ä°slam’ın yan yana getirilerek sadece Ä°slam’a ve müslümanlığa deÄŸil insanlığa da çok zarar verildiÄŸini anlattığını ifade eden Montreal Türk Kültür Merkezi Ä°mam-Hatibi Hamdi Selman Çetin, "sohbetimizde, Ä°slam'ın özellikle önyargılı kiÅŸilerin manipülasyon yapmaya çalıştıkları gibi bir din olmadığını ifade etti. Müslüman olmadan önce annesine müslüman olmak istediÄŸini söylemiÅŸ. Annesi büyük bir ÅŸaÅŸkınlıkla "Are you crazy?" (Sen deli misin?) diye çığlık atmış. Kendisi çok açık sözlü, samimi, hisli, içten tavırları olan bir kardeÅŸimiz’’ diye konuÅŸtu.

-Türkiye’den çok etkilenmiÅŸ

Fred Jaques’in dinlerle ilgili arayışına, 2014 yılında gittiÄŸi Türkiye ziyaretinde nokta koyduÄŸunu ifade eden Hamdi Selman Çetin, "Türkiye ziyaretinden çok etkilenmiÅŸ. Türk insanının örnek müslümanlar ve çok dürüst olduÄŸunu da söyledi. Burada 3 kez Kelime-i Åžehadet getirdi. Getirirken de, hem kendisi aÄŸladı, hem bizi aÄŸlattı. Biz de hep birlikte tekbir getirip kendisini tebrik ettik. Ona bir de hacdan getirdiÄŸim seccade hediye ettim" dedi.

Montreal’deki görev süresi dolan Hamdi Selman Çetin, Fred Jacques ile birlikte 2011 yılından bu yana 8 kiÅŸinin Müslüman olmasına vesile olduklarını sözlerine ekledi.

 

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.